Grote publiek kroont Diepenbeekse zaak tot beste Thais restaurant van het land

Best Thai 2018

De béste Thaise keuken in België vind je in… Diepenbeek. Singha, het populaire Thaise biermerk, riep alle foodies op om hun stem uit te brengen in een onlinewedstrijd. Thais koken aan huis kreeg de meeste stemmen.

Thais koken aan huis in Diepenbeek was het enige niet-restaurant in de (lange) lijst genomineerden. Je kan er Thais eten afhalen, maar de zaak organiseert ook kookworkshops én verzorgt de catering op feestjes.

Chef-kok Koong woont al tien jaar in Diepenbeek. “Ik kreeg de liefde voor het koken mee van mijn ouders. Zij hebben al 45 jaar een restaurant in Korat, op drie uurtjes rijden van Bangkok”, zegt een trotse Koong. De basis van de goede Thaise keuken? Koong: “Eenvoudige ingrediënten van prima kwaliteit. Verse zeevis, rijst van de velden, geurige kruiden, allerhande specerijen en lokale groenten en fruit… Het is maar een kleine greep uit de Thaise ingrediëntenlijst. Elke regio heeft zo haar eigen specialiteiten en plaatselijke producten. Maar sommige smaken en kooktechnieken vind je overal in Thailand.”

GaultMillau

Naast het publiek verkozen ook GaultMillau en een jury (met onder meer Jan van Lissum die Thais koken aan huis prees voor hun unieke concept) het beste Thais restaurant van het land. Tijdens de beurs ‘Azië in Antwerpen’ (waar ook Thais koken aan huis present tekende) deelden ze punten uit voor authenticiteit, geur, smaak en mondgevoel. Ook op sfeer en service werd er gescoord. Uiteindelijk ging Sa Laa Thai (Wuustwezel) met de eer lopen.